Wat kan ik doen met betalingskortingen?

Een betalingskorting kunt u toepassen op een order.

U kunt ervoor kiezen om een klant korting te geven als de klant binnen een aantal dagen betaalt. De instelling hiervoor vind u hier:

Relatiebeheer > Algemene relatie instellingen > Tabblad ‘Betalingskortingen’.

Hier klikt u op de knop

U kiest om hoeveel dagen het gaat, en kiest een percentage. Vervolgens klikt u op de knop

U bent klaar, vanaf nu kunt u deze optie kiezen op uw orders.

Of de korting moet worden berekend inclusief of exclusief de BTW, kan worden ingesteld bij de BTW codes via Relatiebeheer > Financiële relatie instellingen > BTW bewerken > Vinkje [Betalingskorting over bedrag inclusief BTW]